[jtabs smoothness]
Русский :: О шоколаде «Алёнка»
Все, кто бывал в России, или имеет там друзей, знают, что такое шоколад «Алёнка». Мне по вкусу «Алёнка» напоминает синий шоколад «Фазер». Это традиционный шоколад, который можно легко подарить или привезти как гостинец из России. «Алёнку» начали производить ещё в Советском Союзе в 1965 году, так что её популярность неоспорима.
Я впервые попробовала «Алёнку» в 2005 году, когда по обмену училась в Москве. Жила в общежитии, предназначенном для иностранных студентов. Там мы могли на 220 рублей (примерно 5 евро) каждый день питаться в студенческой столовой. Я не знаю, сколько стоила отдельно каждая еда, но этих денег хватало на утреннюю кашу, йогурт, несколько кусков хлеба, три чашки чая, две тарелки супа, два вторых, фрукты, две порции блинов и на три маленькие плитки «Алёнки». Эти плитки были размером 5 Х 3 см., и часто я их не съедала, потому что просто наедалась теми блюдами, которые перечислила ранее. Когда после трёх месяцев пребывания в Москве я поехала на Рождество домой, я повезла с собой целый пакет этих шоколадок в подарок своим друзьям и семье. И они своё дело сделали! Многие думают, что российский шоколад может быть только тёмным и горьким, но когда люди пробуют «Алёнку» из молочного шоколада, даже самые большие привереды всегда довольны!
Сейчас «Алёнку» выпускают в самых разных формах: это и конфеты, и маленькие батончики в отдельной упаковке (как на фото), цельный шоколад, шоколадные плитки и т.д. Мне больше всего нравятся маленькие батончики со сливочно-ореховой начинкой! Нямка!
Мария Лепистё
Автор до сладостей сама не своя, но всё-таки следит за тем, что попадает в рот.
www.venajaseura.com
[jtab/]
Suomi :: Kaikki, jotka ovat käyneet Venäjällä tai omanneet venäläisiä tuttavia, tietävät mitä on Aljonka-suklaa. Itse voisin verrata Aljonkaa Fazerin siniseen. Se on perussuklaata, jota on helppo antaa lahjaksi tai Venäjän matkojen tuliaiseksi. Aljonkaa on valmistettu jo Neuvostoliitossa vuodesta 1965 lähtien, joten sen suosio on kiistaton.
Oma ensikokemukseni Aljonkasta on vuoden 2005 opiskelijavaihdostani Moskovasta. Asuin ulkomaalaisille opiskelijoille tarkoitetussa asuntolassa, jossa saimme ruokailla 220 ruplalla (n. 5 €) joka päivä asuntolan ruokalassa. En tiedä mitä mikin ruokalaji maksoi, mutta tuo raha riitti joka päivä aamupuuroon, jugurttiin, useampaan leipäpalaan, kolmeen kupilliseen teetä, kahteen keittolautaselliseen, kahteen lämpimään pääruokaan, hedelmään, kahteen annokseen blinejä ja kolmeen Aljonka-minisuklaalevyyn. Minisuklaalevyt olivat n. 5 x 3 cm -kokoisia ja jätin ne usein syömättä, koska maha oli luonnollisestikin täynnä edellä mainituista ruokalajeista. Kun lähdin jouluna kolmen kuukauden Moskovassa oleskelun jälkeen käymään Suomessa, minulla oli muovikassillinen noita minisuklaalevyjä tuliaisiksi perheelleni ja ystävilleni. Ja kyllähän ne kauppansa tekivät! Monilla on sellainen käsitys, että venäläinen suklaa on kitkerää tummaa suklaata, mutta maitosuklaasta valmistettu Aljonka maistuu kyllä tarkemmallekin herkkusuulle.
Nykyisin Aljonkaa saa melkein kaikissa muodoissa: on konvehtirasiaa, yksittäispakattuja minisuklaapatukoita (kuvassa), täytesuklaita, suklaalevyjä jne. Oma suosikkini on pikkupatukat, joissa on kerma-pähkinätäyte. NAM!
Maria Lepistö
Kirjoittaja on hyvin perso makealle, mutta kuitenkin tarkka mitä suuhunsa laittaa.
[/jtabs]